Lyst til ledelse

– Bliv afklaret om ledelse er noget for dig

Ønsker du mere indflydelse og ansvar? Og tænker du, at du måske går du rundt med en leder i maven? Og overvejer du, om du er klar til det næste trin op ad rangstigen?

Der er et kvantespring fra at være medarbejder til at være leder. I en lederposition bevæger du dig væk fra at være medansvarlig som medarbejder – til at være decideret ansvarlig for andres menneskers trivsel, samspil og resultater. Det kan være et stort skift for nogle, så derfor kan du med fordel hjælpe dig selv til at blive mere afklaret, om ledelse kan være noget for dig.

Denne workshop hjælper dig til afklaring i forhold til lederrollen samt giver dig nogle relevante ledelsesredskaber, som du kan bruge i din hverdag – uanset om du vælger lederrollen eller ej.

DIT UDBYTTE:

Du bliver først og fremmest afklaret omkring hvad ledelse helt konkret kræver af dig, og om du er parat til at påtage dig en lederrolle. Samtidig øger du din selvindsigt, styrker dit personlige lederskab og bliver ved hjælp af ledelsesværktøjerne mere effektiv i dit samarbejde på alle niveauer i organisationen.

INDHOLD:

Workshoppen tager udgangspunkt i kendte ledelsesteorier og metoder. Der undervises ud fra princippet om aktiv læring i et konstruktivt og vidensdelende undervisningsmiljø, hvor deltagerne i størst mulig omfang involveres i debat, øvelser og individuel refleksion for at sikre optimalt udbytte.

På workshoppen arbejdes med emnerne:

  • Lederrollen; Hvad kræves der af en leder på de forskellige niveauer, og hvad indeholder et skifte fra et niveau til et andet
  • Formel kontra uformel magt; Få værktøjer til at forstå og håndtere dynamikkerne i din organisation
  • Ledelsesrummet; Bliv bevidst om dit eget kontra en leders indflydelsesrum, og hvordan du med et proaktivt mindset kan øge din indflydelse
  • Din ledelsesmission; Bliv afklaret omkring, hvad der motiverer dig, og hvad du ønsker at tilføre som leder
  • Fra kollega til leder; Hvilke forskelle i rollerne skal du være bevidst om
  • Ledelsesværdier; Sæt ord på, hvad der skal drive dit lederskab
  • Lederstil; Bliv bevidst om dine ledelseskompetencer – såvel styrker som udviklingsbehov
  • Hvad så nu… Afklaring af dine muligheder – uanset om du vælger ledervejen eller bruger din fortrydelsesret

Varighed

2 dage med mulighed for eventuel individuel coaching (afklaring)

Kontakt

Kontakt os for et uforpligtende møde og hør mere om, hvordan et program kan sættes sammen, så det passer lige netop til Jeres ønsker og behov.

Telefon: (+45) 20 723 423
Mail: info@hrip.dk